wybór sprzęgła (czy musi tak być???)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzesiek022
    Classic
    • 2010
    • 22

Zamieszczone przez sgasiorowski
    Znalazłem przyczynę. Powód był błahy. Przypomniałem sobie, że w bagażniku są dwa schowki po bokach. Ostatnio coś z nich wyjmowałem i ich po prostu nie zamknąłem, były tylko domknięte.
    Masz niesamowity słuch. Jesteś muzykiem?
  • sylwester.kida
    Drive
    • 2008
    • 47

Jestem umówiony na wymianę koło DM ze sprzęgłem, i serwis twierdzi że jak rozbiorą i zobaczą co jest w środku to dopiero wtedy będą mogli zamówić części.

A ja mam pytanie to czy jak zmieniam cały komplet to nie mogę wziąć tego co mi się podoba.

Jakoś nie mam ochoty by auto stało na serwisie 7 dni roboczych co w okresie swiątecznym
    może troszkę sie przedłużyć. tak więc proszę o pomoc czy wieżyć tym z serwisu, czy brać np. komplet sachs-a.

Komentarz

• kurynio
      Ambiente
      • 2007
      • 166

A więc, tak, rzeczywiście w O2 wystepuje 2 rodzaje sprzęgła i dwumasy: Lucas i SACHS, jeżeli chodzi o zweryfikowanie, który z elementów został uszkodzony to rzeczywiście trzeba rozebrać i ocenić, ale jeżeli chcesz zamówic cały kpl. to nie ma takiej potrzeby, ponieważ
      a-gdy wymienia się wszystkie elementy (koło, docisk, tarcza, łożysko) to nie trzeba się przejmować jakie jest zamontowane w samochodzie

b-jeżeli wymienia sie np. tylko koło, docisk lub tarcze, to trzeba zamówić od takiego producenta, od jakiego ma się obecnie, ale i tak żeby to stwierdzić nie trzeba tego rozbierać, wystarczy zdjąc oslonę spodnią silnika i jak ktoś ma pojęcie to zobaczy rożnice i będzie wiedzieć jakie zamówić

Pozdro

Komentarz

• sylwester.kida
        Drive
        • 2008
        • 47

no to spoko ale czy pan z aso będzie na tyle doświadczony aby to w ten sposób ocenić, mam nadzieje że tak, bo nie chcę zostawiać auta w razie niedostępności częsci na tydzień, i nie chcę jeżdzić z duszą na ramieniu, bo w każdej chwili auto może stanąć

Komentarz

• adamo64
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2008
          • 177

A tak z ciekawości -ile masz przejechane na tym sprzęgle?

Komentarz

• sylwester.kida
            Drive
            • 2008
            • 47

dokładnie 80kkm

Komentarz

• phrix
              L&K
              • 2007
              • 1000
              • Audi
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sylwester.kida
              dokładnie 80kkm
              Auto ciaglo przyczepy, czy tylko zwyczajna jazda ??
              Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• sylwester.kida
                Drive
                • 2008
                • 47

sprowadziłem z niemiec ze stanem 70kkm, auto nie miało zamontowanego haka. i takowej homologacji. przebieg też raczej pewny bo mam orginalną książkę serwisową

Komentarz

Pracuję...